Spellingscontrole

Veel mensen vertrouwen blind op de spellingscontrole. Maar ook Word zit er soms naast… Hoe weet je of je virtuele hulpje het bij het rechte eind heeft? 4 redenen om ‘m te negeren.

Teksten schrijven, een vloek en een zegen

Enig idee waarom een tekstschrijver altijd zijn pen en kladblok tevoorschijn haalt? Oók als hij helemaal geen verslag van het gesprek hoeft te doen? Hij kán gewoon niet anders …

Na urenlang schaven is je artikel ein-de-lijk af. Nu alleen nog even een taalkundige check door je collega. Je kijkt om je heen, maar het enige wat je ziet … is een verlaten en donker kantoor. Wat doe je als je tegenlezer al naar huis is?

Wordfeud met familieleden, vrienden en collega’s: tegen iedereen speel je woorden voor zo veel mogelijk punten. Soms dus ook gênante of vieze woorden. Maar kun je die woorden eigenlijk wel spelen tegen collega’s? Of lastiger: tegen je baas?

Sommige ouders kennen de ongeschreven app-regels niet. En ja, dat levert soms komische momenten op. Lees en huiver! En speciaal voor de meelezende ouders: een lijst vol hippe termen en afkortingen waarmee je je kroost verrast.

Er is altijd veel gedoe over het KvK-nummer en het btw-nummer. Moeten die nou wel of niet op de site? We zijn er even ingedoken: het KvK-nummer moet op élke bedrijfswebsite worden geplaatst, het btw-nummer alleen in webshops.

Een blozende smiley naar een klant. Of een emoticon die zijn tong uitsteekt naar je baas … Hoe ver kun je gaan in professionele communicatie?