Hoe word je het beste tekstbureau van Nederland?

Donderdag 22 november 2018

Zo, dat is eruit. En daarmee is onze ontdekkingstocht officieel begonnen. Op 1 oktober 2022 willen we het beste tekstbureau van Nederland zijn.

Beste-tekstbureau

Ik neem nog een flinke teug zuurstof, zet mijn horloge op scherp en knoop mijn veters voor de allerlaatste keer vast. Koolhydraten gestapeld, schema in het hoofd, muziek op 178 bpm. Ik ben er klaar voor.

Vijftien oefenkilometers te gaan, waarschijnlijk in een tempo van zo’n 5,05 minuten per kilometer. En waarom? Om over een week onder de 1 uur 16 te lopen tijdens de Zevenheuvelenloop.

Toptijd

Terwijl ik net iets te hard de Groesbeekseweg opren, bedenk ik hoe gaaf het is om naar een persoonlijke toptijd toe te werken. Gedisciplineerd trainen, je tot in detail voorbereiden en bij tegenslagen toch weer opkrabbelen … Alles voor het persoonlijk record!

Ik raak in een aardige cadans en schroef het tempo op. Tot ik me afvraag waarom ik al die inspanningen wél lever voor een tijd in de grijze middenmoot van een hardloopwedstrijd, maar niet voor mijn werk.

Natuurlijk: we lezen elke letter tegen, we verdiepen ons in leesbaarheid, overtuigingstechnieken en SEO, en we hebben een Textpanel om zeker, zeker, zéker te weten dat onze tekst de doelgroep aanspreekt.

Maar waarom werken we in ons vak nauwelijks met meetbare doelen, vraag ik me af terwijl de route langzaam de volgende heuvel opkruipt. Een gemiste kans, want als we bij Texperts ergens enthousiast van worden, is het een wedstrijd die ons uitdaagt, een lat die nog hoger kan of een record dat aangescherpt kan worden.

Het beste tekstbureau

Halverwege de route weten mijn benen het even niet meer. De heuvels eisen hun tol, het tempo zakt. Maar mijn hoofd maalt verder. Wat willen we dan meten? Hoe doen we dat? Met wie vergelijken we onszelf? Er is niet eens een serieuze kwaliteitsnorm in ons vak.

‘Die lat bepaal jij’, hijgt de commercial even later uitdagend in mijn nek. ‘Die lat bepaal jij …’ Nog voor we de afdaling naar Nijmegen inzetten, ben ik eruit. Het beste tekstbureau van Nederland: dat gaat het worden. Op 1 oktober 2022 – als we precies twintig jaar bestaan – willen we het beste tekstbureau van Nederland zijn.

Na een stevige eindsprint klok ik 1 uur 17 rond. Ik zit er aardig doorheen en de tijd valt me licht tegen. Maar we hebben nog een week. En tot 1 oktober 2022 natuurlijk.

 

Delen

4 reacties

Willem Janssen Steenberg

op 23 november 2018

Mooi verhaal, Jaap! Maar wie is straks de scheidsrechter?

Jaap Janssen Steenberg

op 25 november 2018

Ik ga al bloggend op zoek naar spelregels, meetlatten en scheidsrechters. Wie suggesties heeft: kom maar op!

Koen

op 26 november 2018

Mooie ontdekkingsreis.
Je hebt het afgelopen jaar mijn ontdekkingsreis helpen maken en dat mooi verwoord in mijn boek. Voor mij zijn jullie al het beste tekstbureau van Nederland! Maar de reis moet verder. Er komt vast van alles op jullie pad waardoor Texperts nog completer wordt. Ik blijf het volgen als een trouwe fan?

Jaap Janssen Steenberg

op 7 december 2018

Thanks Koen!

Reageren