Au!

Woensdag 5 juli 2017

Elke dag worden er duizenden blogs gepubliceerd. Hoe zorg je er nu voor dat jouw blog wordt gelezen en opvalt tussen al die andere verhalen? Heel eenvoudig: make my day!

Als je denkt dat de wereld op jóúw blog zit te wachten … dan heb je het mis. Er worden honderden, zo niet duizenden blogs per dag op het internet gezet. Ik hoor je denken: dat maakt niet uit; ik schrijf zó leuk, natuurlijk ga ik het verschil maken. Nou, dat denken al die andere schrijvers ook. Dus … máák het verschil.

Gezien worden

Om überhaupt gelezen te worden, zul je direct op moeten vallen. Anders word je sowieso niet gelezen. Alles valt of staat met de kop boven je blog en het beeld erbij. De stelregel: zorg dat ze opvallen, dat ze wat met de lezer doen.

Dat betekent dat je weg moet blijven van de woordkeuze van al je blogcollega’s. Wat je onderwerp ook is, waar je ook over schrijft: kies iets wat schuurt. Ten positieve of ten negatieve. Ja, ook ten negatieve.

Pijn of genot

De mens is namelijk maar met twee zaken bezig: pijn en genot. Pijn vermijdt-ie graag en genot zoekt-ie op. Beide doen iets in je brein, in respectievelijk het pijncentrum en het genotscentrum.

Wat precies? Van deze twee prikkels leer je! Als je je pijn hebt gedaan aan prikkeldraad, blijf je volgende keer wel uit de buurt. En die héérlijke sushi bij dat restaurant om de hoek? Volgende keer weer!

‘Ik ga dit blog volgen’

Zo moet het ook met je blog gaan. Na het lezen van je blog moet je lezer denken: dit was zo prettig, plezierig of grappig, ik ga dit blog volgen. Óf: Ai, deze kritiek doet pijn; hier word ik wijzer, beter of slimmer van.

De eerste stap is dus: een uitgesproken kop boven je blog, eentje die pijn doet of genot biedt. En maak een lekkere, opvallende en prikkelende kop. Schuw hierbij bovendien geen uitgesproken middelen; anders ben je zo bedolven onder al die andere schrijvers, die zichzelf zó leuk vinden. :-)

 

Leren bloggen als een pro? Doe de training: 3, 4 of 5 sessies, jij kiest!

 

Delen

Reageren